FinancialiNvesTmenT

FinancialiNvesTmenT

12% ot esett a bitcoin 5000$ alatt van

2018. november 20. - Dániel Mezősi

bitcoin.jpg A világ legnagyobb crypto valutája 22% ot esett a múlt héten a mai 12%-os csökkenés a legkritikusabb pont az elmúlt 1 évben.

Nem megy jól más kriptodevizáknak sem: az ethereum, a ripple és a bitcoin cash is szenved. A bitcoin a mai 10% feletti esésével értékének már közel a harmadát elvesztette egy hét alatt.

A digitális fizetőeszköz botladozni kezdett a múlt héten, a relatív 1 hónapos nyugalom után. Egész Októberben nagyjából 6400$ dollár körül mozgott az árfolyam. A crypto valuta 30%ot esett az előző karácsony óta.

Előző karácsonykor nagyon sok asztalnál téma volt a bitcoin ugrásszerű növekedése.10.000$ volt Novemberben és december elején majdnem elérte a 20.000$  határt. Most valószínűleg további csökkenés várható.

img_1318.jpg

A bitcoin friss zuhanását elemzők több tényezővel magyarázzák: 

  • múlt héten a bitcoin casht két blockchainre darabolták fel: létrejött a Bitcoin ABC és a Bitcoin SV, a lépés bizonytalanságot okozott a piac számára,
  • a közelmúltban több határidős (bitocin futures) piac elindult, amelyeken a korábbiaknál sokkal könnyebben lehet a bitcoin áresésére játszani,
  • az amerikai hatóságok egyre keményebben lépnek fel a szabályozásnak nem megfelelő kriptodeviza-projektekkel szemben, az SEC amerikai tőzsdefelügyelet például pénteken jelentette be első bírságát hasonlóban részt vevő civil személyekkel szemben.

A bejegyzés trackback címe:

https://fntt.blog.hu/api/trackback/id/tr5514382330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása